Φεβρουάριος, ο κατάλληλος μήνας για να απογειώσεις την καριέρα σου | ATH/TECH

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ

Φεβρουάριος, ο κατάλληλος μήνας για να απογειώσεις την καριέρα σου

Για όσους έχασαν τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου, υπάρχουν καλά νέα, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι το Φθινόπωρο. Το εκπαιδευτικό έτος μπορεί να συμβαδίσει με το ημερολογιακό και να ενταχθείτε σε κάποιο από τα προπτυχιακά προγράμματα του ATH/TECH.

Μια από τις σταθερές της ζωής μας είναι το «ραντεβού το Σεπτέμβρη» – για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, για εξετάσεις, για τις εγγραφές στα πανεπιστήμια. Όμως, με την ταχύτητα που αλλάζει πλέον ο κόσμος, δημιουργείται η ανάγκη για νέες αφετηρίες στη διάρκεια του χρόνου. Για παράδειγμα, τα ακαδημαϊκά προπτυχιακά προγράμματα του Σεπτεμβρίου σχεδιάστηκαν για να υποδεχθούν έναν πληθυσμό που ολοκληρώνει τις δευτεροβάθμιες σπουδές του στις αρχές του καλοκαιριού.

Όμως, τελικά αυτό μπορεί να είναι περιοριστικό, όχι μόνο για όσα παιδιά μόλις τελείωσαν το λύκειο και, για διάφορους λόγους, δεν κατάφεραν να μπουν σε κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα το Σεπτέμβρη, αλλά και για πολλούς ανθρώπους σε πιο μεγάλη ηλικία, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν σπουδές, παράλληλα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Οι ανάγκες των ανθρώπων είναι πια διαφορετικές, χρειάζεται επομένως περισσότερη ευελιξία και από πλευράς εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ώστε να καλύπτονται.

Προγράμματα σπουδών που ξεκινούν το Φεβρουάριο δίνουν στους ενδιαφερόμενους περισσότερο χρόνο να οργανωθούν, να ερευνήσουν και να κατασταλάξουν σε μια επιλογή που πιθανώς τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Και ο Φεβρουάριος είναι καλό χρονικό σημείο για μια νέα εκκίνηση. Στην επιστήμη των υπολογιστών και της πληροφορίας, το Athens Tech College πρωτοπορεί, προσφέροντας προγράμματα που δομούνται με βάση τα επίσημα πρότυπα των διεθνών ενώσεων πληροφορικής και άλλων έγκυρων επιστημονικών φορέων, αλλά και συνδέονται άρρηκτα με την αγορά εργασίας και την πρακτική εκπαίδευση όσων συμμετέχουν σε αυτά.

Με την ολοκλήρωσή τους, οδηγούν σε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, το οποίο συγκαταλέγεται στα 15 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον τομέα του Computer Science, το πρόγραμμα εστιάζει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν στους αποφοίτους του να ηγηθούν στην τεχνολογική εποχή, εμβαθύνοντας στη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων, την ανάπτυξη λογισμικού και την πρακτική εξάσκηση σε σύγχρονα τεχνολογικά περιβάλλοντα.

Για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει τη θεωρία του computer science με επιχειρηματικές σπουδές, χρησιμοποιώντας την πληροφορική για να λύσει σύγχρονα προβλήματα σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, το Business Informatics είναι το ιδανικό προπτυχιακό πρόγραμμα.

Αν πάλι σας γοητεύει η πρόκληση της δημιουργίας ενός app που θα γίνει το next big thing, το πρόγραμμα Internet Computing προσφέρει δεξιότητες που έχουν να κάνουν με το διαδικτυακό κόσμο και το εύρος των εφαρμογών του. Η αγορά εργασίας «διψά» για καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του internet και οι σχετικές σπουδές προετοιμάζουν τους καλύτερους.