ATH/TECH | Γνωρίστε το κολέγιο

ATHENS TECH COLLEGE

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

Καλώς ήλθατε στο 1ο κολέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

ATHENS TECH COLLEGE

Το Athens Tech είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας που συνδυάζει αποτελεσματικά την έρευνα και την επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς στην εποχή της καινοτομίας και του περιβάλλοντος των startups.

Η εμπειρία 45+ ετών στο χώρο των νέων τεχνολογιών, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας συνθέτει τη φιλοσοφία του κολεγίου που παρέχει πρωτοποριακή διδασκαλία, άμεση δικτύωση των σπουδαστών στον επιχειρηματικό και ερευνητικό χώρο και συνεχή υποστήριξη των αποφοίτων μας με στόχο την αξιοποίηση των γνώσεών τους και την ανάδειξή τους στον επαγγελματικό χώρο.

Το Athens Tech College γνωρίζοντας την έλλειψη επαγγελματιών με εξειδικευμένες γνώσεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει προγράμματα σπουδών που εφοδιάζουν τους σπουδαστές του με ειδικές δεξιότητες που τους καθιστούν έτοιμους να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς είτε αποφασίσουν να απορροφηθούν είτε να ηγηθούν στο χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο στόχος για τους αποφοίτους του κολεγίου είναι να δώσουν πραγματικές διαστάσεις στο όραμά τους συνδέοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα και την επιστήμη. Η εφευρετικότητα στη σκέψη και η εμπειρία στην τεχνολογία δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και το Athens Tech College εκπαιδεύει επαγγελματίες, έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση παρέχοντας τις γνώσεις που θα τους μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές της νέας τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Δείτε την παρουσίαση του Κολλεγίου

 

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

Το ATH/TECH σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus προσφέρει μια σειρά από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που οδηγούν σε πτυχίο του Πανεπιστημίου του York, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα στον κόσμο για την εμπνευσμένη διδασκαλία και την καθοριστική έρευνα και μέλος του Russell Group στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το CITY College Europe Campus είναι υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή παράδοση και επίβλεψη των προγραμμάτων.

Επιπλέον, στο Αthens Tech College διεξαγονται επιμορφωτικά σεμινάρια με τη συμμετοχή top έμπειρων στελεχών της αγοράς αλλά και κορυφαίων ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο.

Κάθε έτος οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πρακτικής άσκησης των εταιρειών υποστηρικτών μας.

BACHELORS

Computer Science – pathways : Computer Science | Business Informatics | Web Technologies | AI & Data Science

MASTERS

Management of Business, Innovation & Technology

Web and Mobile Development

Big Data Engineering & Data Science

Software Development

Software Development with Industry Placement

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

CAREER & EMPLOYABILITY OFFICE

Το Γραφείο Συμβουλευτικής Εργασίας και Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (Career & Employability Office) του ATH/TECH υπό την καθοδήγηση της Code.Hub βοηθά τους φοιτητές τόσο να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, ως άμεσο αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής τους επένδυσης, όσο και να εξελίξουν την μελοντική τους σταδιοδρομία.

Όλες οι υπηρεσίες του Career & Employability Office, προσφέρονται τόσο στους εν ενεργεία φοιτητές, όσο και στους αποφοίτους μας, προσφέροντας την ώθηση να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν την καριέρα τους.

Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι της ATH/TECH έχουν επιτυχημένα ενταχθεί στην ελληνική αγορά εργασίας και έχουν ισχυρή παρουσία σε ένα ευρύ φάσμα ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και οργανισμών. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Career & Employability Office αναπτύσσει σχέσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο εργοδοτών και τις συνδέει με κατάλληλους υποψηφίους εργασίας. Παρέχει δε καθοδήγηση στους υποψήφιους σπουδαστές για την ακαδημαϊκή πορεία που επιθυμούν να ακολουθήσουν και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που μπορεί να προκύψουν από αυτή τους την επιλογή. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά οι:

  • Προσωπικές (one-on-one) συμβουλές καριέρας
  • Συμβουλευτική υποστήριξη σε στρατηγικές αναζήτησης εργασίας
  • Εκμάθηση σύνταξης επαγγελματικού βιογραφικού
  • Χρήσιμες πληροφορίες για επιτυχημένες επαγγελματικές συνεντεύξεις
  • Τεχνολογικές συζητήσεις
  • Εκπαιδευτικές εκδρομές
  • Επαγγελματικής φύσεως σεμινάρια και workshops
  • Ενημέρωση σχετικά με διαθέσιμες θέσεις εργασίας / πρακτικής άσκησης

Διατηρούμε ένα ισχυρό και εκτεταμένο δίκτυο εργοδοτών από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα που μας εμπιστεύονται να τους προσφέρουμε επιδέξια, δημιουργικά και παραγωγικά άτομα που θα ταιριάζουν στις επιχειρηματικές τους ανάγκες.

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Μπορείτε να δείτε όλες τις οδηγίες και τους κανονισμούς, τα απαραίτητα έγγραφα, τις αιτήσεις και τις προϋποθέσεις εγγραφής στην ενότητα Κανονισμοί & Οδηγίες

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Οι απόφοιτοι ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus αποκτούν επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών τους με τους αντίστοιχους τίτλους των αποφοίτων των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων και απολαμβάνουν τα ίδια επαγγελματικά προσόντα.

Οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus απονέμονται απευθείας από το University of York της Μ. Βρετανίας.

Αναγνωρίζεται πλήρως η επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών που απονέμονται στους αποφοίτους του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus με τους απονεμόμενους τίτλους των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ισχύουσας στην Ελλάδα νομοθεσίας.

Οι απόφοιτοι του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus που κατέχουν πτυχιακούς τίτλους σπουδών (Bachelors) ή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (Masters) από το Πανεπιστήμιο του York, έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας για πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, και μπορούν να συμμετάσχουν ως πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Τα παραπάνω ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36, τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 38/2010 (α 78) και τους νόμους 4093/2012, 4111/2013 και 4310/2014.

Το αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων και της επαγγελματικής ισοδυναμίας των τίτλων σπουδών των αποφοίτων των Κολλεγίων είναι το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.).

Για την αναγνώριση αυτή των τίτλων σπουδών δεν απαιτούνται εξετάσεις και ακολουθείται η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών, όπως αυτή ορίζεται από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.).

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις

  • Απoφάσεις Αναγνώρισης Πτυχιακών Τίτλων Σπουδών(Βachelor’s) του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) για αποφοίτους  του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus.

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (15/11/2016)

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (14/12/2016)

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (14/12/2016)

  •  Απoφάσεις Αναγνώρισης Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών (Μasters) του Αυτοτελούς Τμήματος Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.) για αποφοίτους  του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus.

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (14/02/2014)

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (30/09/2013)

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (20/02/2014)

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (14/01/2014)

Απόφαση αναγνώρισης ισοδυναμίας (17/10/2017)

Πρόσληψη και εργασία στο Δημόσιο Τομέα στην Ελλάδα

Οι απόφοιτοι που μετά από αίτησή τους αναγνωρίσουν το πτυχίο τους από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.), μπορούν να λάβουν μέρος σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ή άλλων φορέων για τη διεκδίκηση θέσεων αναλόγως των προσόντων τους στο Δημόσιο Τομέα στην Ελλάδα.

Αναγνώριση πτυχίων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις νομοθετικές πράξεις που ψηφίστηκαν τον Οκτώβριο 2012, οι απόφοιτοι του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus αναγνωρίζουν τα πτυχία τους κι αποκτούν επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων σπουδών τους με τους αντίστοιχους τίτλους των αποφοίτων δημόσιων πανεπιστημίων. Έχουν σήμερα τα ίδια δικαιώματα με τους αποφοίτους των δημόσιων ελληνικών πανεπιστημίων και επομένως μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και να εγγράφονται σε επαγγελματικές ενώσεις και επιμελητήρια. Η αναγνώριση αυτή αφορά τις πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Το του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus λειτουργεί ως Κολέγιο στην Ελλάδα και έχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι, τίτλοι που έχουν αποκτηθεί από αλλοδαπό πανεπιστήμιο μετά από σπουδές που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργαζόμενο Κολλέγιο στην Ελλάδα, αν και αναγνωρίζονται σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, δεν γίνονται δεκτοί από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια για τη συνέχιση των σπουδών για την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος. Η απαγόρευση αυτή ισχύει βέβαια μόνο για τα Ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια, καθώς οι απόφοιτοί μας γίνονται δεκτοί για τη συνέχιση των σπουδών τους (σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο) σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού με απεριόριστες δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση και περαιτέρω ακαδημαϊκή εξέλιξη.

Αναγνώριση στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο

Το University of York είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι πτυχιούχοι του University of York απολαμβάνουν από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά εργασίας την αναγνωρισιμότητα και το κύρος της υψηλής αξίας του πτυχίου τους καθώς το University of York συγκαταλέγεται κάθε χρόνο ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus, απονέμονται απευθείας από το University of York, είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς που χορηγούνται στους φοιτητές των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών του πανεπιστημίου στη Βρετανία και αναγνωρίζονται διεθνώς.

Διαδικασία αναγνώρισης

Οι απόφοιτοι του του ATHENS TECH College σε συνεργασία με το CITY College, University of York Europe Campus που ενδιαφέρονται να αναγνωρίσουν τους τίτλους σπουδών τους πρέπει να καταθέσουν αίτηση προς το τμήμα Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.