Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης | ATH/TECH

Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης

Vice President for Research and Innovation
CITY College, University of York Europe Campus

Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης

BIO

Ο Δρ. Κετικίδης είναι κάτοχος διδακτορικού από το CITY University του Λονδίνου και με μεταπτυχιακές σπουδές (Επιστήμη Υπολογιστών) στην Αμερική (ΜSc).

O Δρ. Κετικίδης Παναγιώτης εργάζεται από το 1991 στοCITY College, University of York Europe Campus, ως Αντιπρόεδρος (Vice President) του κολεγίου, υπεύθυνος για την έρευνα και την καινοτομία. Επίσης είναι ο Πρόεδρος του Ερευνητικού κέντρου Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEERC-www.seerc.org).

Επίσης, είναι Πρόεδρος του Τριπλού Έλικα (παράρτημα Ελλάδος) και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης) και επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics – B. Ελλάδος.

Eίναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου: της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), της Τεχνόπολης  Θεσσαλονίκης και της Εργάνης – Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Στο παρελθόν έχει θητεύσει σε πολύ σημαντικές διοικητικές και ερευνητικές θέσεις. Έχει εργασθεί ως υπεύθυνος λογισμικού (Project Leader) στην Sterling Drug Inc., της Πεννσυλβάνιας των ΗΠΑ. Ακόμη εργάσθηκε ως Αναλυτής Συστημάτων για τρία χρόνια στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πεννσυλβάνιας (Hospital of the University of Pennsylvania). Είναι εμπειρογνώμονας της ΓΔ ΙΙΙ/ΓΔ XVI της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται στα περιοδικά IEEE-ACM, MIE και σε διάφορα διεθνή συνέδρια.  Η βιογραφία μου επελέγη και συμπεριλαμβάνεται στους τόμους των εκδόσεων του 2010 και 2011 του Who is Who in the World (Marquis Who is Who Publication Board). Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: Technological Innovation and Regional Development, Logistics Information Systems, Information and Communication Policy,  και  Health Informatics.