Μαθήματα Ψηφιακού Κώδικα για μαθήτριες 12-17 ετών | ATH/TECH

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ 12-17 ΕΤΩΝ

Προγραμματίζοντας το μέλλον

Το Athens Tech College, το 1ο Κολέγιο Τεχνολογίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης στον ψηφιακό κλάδο, συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology) για την πραγματοποίηση εργαστηρίων εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για παιδιά, με έμφαση στα κορίτσια, ηλικίας 12-17 χρονών.

Το ΕΙΤ συνεργάζεται με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, με έδρα την Αττική και παραρτήματα σε όλη την ΕΕ.) για την πραγματοποίηση αυτών των εργαστηρίων, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, 50 μαθήτριες από σχολεία της Αττικής και άλλων Δήμων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του ψηφιακού προγραμματισμού και να πάρουν βασικές αρχές χειρισμού. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτές του ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με το Κολέγιο Τεχνολογίας Athens Tech, τη Google, το Κολέγιο BCA και με τους Δήμους, θα βρεθούν με την σειρά στις παρακάτω περιοχές: στον Δήμο Αλίμου ( 12-14 Ιουλίου), στον Δήμο Κορυδαλλού (17-19 Ιουλίου), στον Δήμο Ευρώτα (27-30 Ιουλίου), στον Δήμο Μεσσήνης (7-9 Αυγούστου), στον Δήμο N.Ηρακλείου (28-30 Αυγούστου).

Οι νεαρές προγραμματίστριες θα ξανασυναντηθούν τον Σεπτέμβριο σε μια «γιορτή για τον κώδικα». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το κολλέγιο BCA στην Αθήνα. Εκεί οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της Goοgle και κατόπιν αφού χωριστούν σε ομάδες υπό την καθοδήγηση ειδικών, θα διαγωνιστούν και θα προσπαθήσουν να επεξεργαστούν μια δημιουργική ιδέα που θα μπορούσε να γίνει εφαρμογή. Η πιο καινοτόμος ιδέα που θα την επιλέξει ειδική επιτροπή, θα λάβει την υποστήριξη επαγγελματιών προγραμματιστών ώστε να γίνει πραγματικότητα!

Η «αποστολή εξερεύνησης του κώδικα» των νεαρών εφευρετών δεν σταματά εδώ. Η καμπάνια θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες. Οι 50 πρώτες μαθήτριες από την Ελλάδα θα είναι οι Πρέσβειρες του Ψηφιακού Κώδικα και καθ’ όλη την διάρκεια της ευρωπαϊκής καμπάνιας , θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τις ομάδες των εργαστηρίων από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας/ δηλώσεις συμμετοχής:
+30 210 2692 880
[email protected]
www.girlscoding.eu