Γνώρισε το University of Sheffield | ATH/TECH

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ UNIVERSITY OF SHEFFIELD

Tο University of Sheffield ιδρύθηκε το 1905 και είναι σήμερα ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια της Βρετανίας.  Eίναι ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση και εξαιρετικές επιδόσεις στην έρευνα. Ανήκει στην ελίτ των βρετανικών πανεπιστημίων και είναι μέλος του Russel Group, των κορυφαίων δηλαδή ερευνητικών πανεπιστημίων στη Βρετανία. Σύμφωνα με την επίσημη Αξιολόγηση των Βρετανικών Πανεπιστημίων για την έρευνα  (RAE- Research Assessment Exercise 2008),  το University of Sheffield ανήκει στα καλύτερα πανεπιστήμια στη Βρετανία για το ερευνητικό του έργο.

Ανήκει σήμερα στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (σύμφωνα με τις επίσημες κατατάξεις του QS World University Ranking 2018, το University of Sheffield κατατάσσεται 82o στον κόσμο και 26ο στην Ευρώπη) και κατατάσσεται 13ο στη Μεγάλη Βρετανία.

6 νομπελίστες συγκαταλέγονται στην ιστορική του πορεία από την ίδρυσή του στις αρχές του 19 αιώνα μέχρι σήμερα.

Το University of Sheffield διαθέτει 6 ακαδημαϊκά τμήματα, πέντε από τα οποία βρίσκονται στη Βρετανία και ένα στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.

  • το Τμήμα Θεωρητικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών
  • το Τμήμα Μηχανολογίας
  • το Τμήμα Επιστημών Υγείας
  • το Τμήμα Θετικών Επιστημών
  • το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών
  • το Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield, CITY College (Θεσσαλονίκη)
Τhe International Faculty of the University of Sheffield, CITY College

Τhe International Faculty of the University of Sheffield, CITY College (CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield)

Το CITY College, International Faculty of the University of Sheffield  εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.  Είναι ένα από τα έξι ακαδημαϊκά τμήματα του Πανεπιστημίου και το μοναδικό που λειτουργεί εκτός Βρετανίας. Το International Faculty CITY College έχει την ακαδημαϊκή ευθύνη των προγραμμάτων  του βρετανικού πανεπιστημίου που διδάσκονται στο Athens Tech στην Αθήνα. Το International Faculty συντονίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, συμμετέχει στη διδασκαλία​ και διασφαλίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης σύμφωνα με τα πρότυπα ​του University of Sheffield, ​ενός από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια ​στον κόσμο.

Η φοιτητική κοινότητα του University of Sheffield

Το Πανεπιστήμιο υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από 24.000 πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από περισσότερες από 118 χώρες. Η φοιτητική εμπειρία δεν περιορίζεται στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά επεκτείνεται σε μία σειρά από γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που συνθέτουν ουσιαστικά την υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση που προετοιμάζει τον νέο επιστήμονα για τη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Απόφοιτοι του University of Sheffield

Μία ζωντανή και δραστήρια κοινότητα από περισσότερους από 150.000 αποφοίτους από 118 χώρες. Ένα πολύτιμο δίκτυο ανθρώπων σε κάθε μεριά της γης, μορφωμένοι με υψηλές γνώσεις, εμποτισμένοι με τις ίδιες αξίες και εμπειρίες.

Το University of Sheffield με την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που παρέχει και την αξεπέραστη φοιτητική εμπειρία, την αναγνωσιμότητα και  το  σεβασμό που απολαμβάνει σε όλο τον κόσμο ως ένα κορυφαίο βρετανικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις οι απόφοιτοί  του  να εξελίσσονται σε πετυχημένους επαγγελματίες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Oι απόφοιτοι του University of Sheffield κατακτούν υψηλές θέσεις εργασίας στη Βρετανία, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.