Μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης και του κορονοϊού

ATH/TECH COLLEGE – ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ (COVID-19)

ATH/TECH College - Μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης και του κορονοϊού (COVID-19)

Το Athens Tech College, αισθανόμενο την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές του, τις οικογένειες τους, το προσωπικό του και γενικά απέναντι στην κοινωνία, έχει ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου πάρει προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς κάθε λοίμωξης, όπως η κοινή εποχική γρίπη καθώς και ο νέος κορονοϊός. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι ο εφοδιασμός όλων των ορόφων με dispensers απολυμαντικού διαλύματος, ο διπλασιασμός της συχνότητας καθαρισμού των τουαλετών, των αιθουσών και άλλων κοινόχρηστων χώρων. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Για να συνεχίσουμε να μην έχουμε πρόβλημα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για τα επόμενα:

  1. Σε περίπτωση αδιαθεσίας ή ασθένειας που έχει τα χαρακτηριστικά γρίπης ή κορονοϊού, να μην έρχεστε στα μαθήματα μέχρι να το ελέγξετε ιατρικά και αναρρώσετε πλήρως. Το κολλέγιο για να σας διευκολύνει ως προς αυτό, σας ενημερώνει ότι για την κρίσιμη περίοδο της γρίπης και του κορονοϊού, θα δικαιολογούνται οι απουσίες των μαθημάτων κατόπιν σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης ή σύστασης περί ασθενείας ή προληπτικής παραμονής στο σπίτι, αντίστοιχα.
  2. Σε περίπτωση που έχετε ταξιδέψει ή πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε χώρες με πολλά κρούσματα του κορονοϊού (π.χ. Κίνα, Ιταλία) να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά ώστε να συζητήσουμε μαζί τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού (π.χ. παραμονή στο σπίτι για 2 εβδομάδες μετά την επιστροφή από ταξίδι σε χώρες υψηλού κινδύνου, με δικαιολόγηση απουσιών), κατόπιν αποστολής αποδεικτικού του ταξιδιού.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια σύνοψη προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών που μας έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

  • Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
  • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα βρίσκεται σε κάθε όροφο του κτιρίου.