Νέα εποχή για το ATH/TECH College : Η Code.Hub εισχωρεί μετοχικά στο Athens Tech College | ATH/TECH

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ATH/TECH COLLEGE : Η CODE.HUB ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΣΤΟ ATHENS TECH COLLEGE

Νέα εποχή για το ATH/TECH College : Η Code.Hub εισχωρεί μετοχικά στο Athens Tech College

Η Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα, εισχωρεί μετοχικά στο  Athens Tech College, το πρώτο Κολλέγιο Τεχνολογίας στην Ελλάδα, με στόχο την παροχή κορυφαίων ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε τεχνολογίες αιχμής και τη διασύνδεση των νέων επαγγελματιών με την αγορά εργασίας.

Το Athens Tech College ξεκίνησε την πορεία του το 2014 σε μία προσπάθεια να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό στις νέες τεχνολογίες. Το Athens Tech College καλύπτει εκπαιδευτικά τους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της πληροφορικής, προσφέροντας πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των κορυφαίων βρετανικών πανεπιστημίων σήμερα. Η επιτυχημένη του πορεία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς αριθμεί πλέον πάνω από 75 εταιρείες υποστηρικτές ενώ πάνω από το 80% των μεταπτυχιακών φοιτητών του έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά, στελεχώνοντας σημαντικές θέσεις. Το Κολλέγιο προσφέρει ένα εξειδικευμένο αλλά και απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ετοιμάζοντας έτσι τους νέους επαγγελματίες στην Πληροφορική να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης σε οποιαδήποτε μεγάλη εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κάθε φοιτητής γράφει κάθε χρόνο πάνω από 15.500 γραμμές κώδικα!

To Athens Tech College διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια (labs) τεχνολογίας σε ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό campus στο κέντρο της Αθήνας.

Η Code.Hub, το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα, έχει καταφέρει στα τρία χρόνια πορείας της να συνεργάζεται με πάνω από το 75% των εταιρειών πληροφορικής στην Ελλάδα. Σκοπός της είναι η διασύνδεση των εταιρειών πληροφορικής με την κοινότητα των προγραμματιστών μέσω των υπηρεσιών της. Έχει διαχειριστεί πάνω 12.000 επαγγελματίες στο χώρο της πληροφορικής προσφέροντάς τους νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 3.000 επαγγελματίες και νέους μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Ένα πολύ μεγάλο πεδίο δράσης της Code.Hub είναι οι ακαδημίες, όπου εκπαιδεύει απόφοιτους θετικών επιστημών με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μόνο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους έχουν υλοποιηθεί πάνω 82 εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Επενδύοντας στο μέλλον και τη νέα γενιά, η Code.Hub έχει πρωτοποριακά δημιουργήσει μαθήματα προγραμματισμού αποκλειστικά για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Στόχος της είναι να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής, είτε μέσω των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων Code.Learn, είτε μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών αναζήτησης προσωπικού Code.Career για την δημιουργία του μεγαλύτερου κόμβου τεχνολογίας στην Ελλάδα.