S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) | ATH/TECH

S+T+ARTS (SCIENCE, TECHNOLOGY AND ARTS)

S+T+ARTS (Science, Technology and Arts)

Το ATH/TECH College, το πρώτο Κολλέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα, συμμετέχει και υποστηρίζει τα STARTS ACADEMIES & LABS, σε συνεργασία με το εργαστήρι καινοτομίας i-DAT, University of Plymouth (UK).

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα S+T+Arts (Science technology and arts) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα – πλαίσιο Horizon 2020  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την σύσταση των Περιφερειακών Κέντρων STARTS (Regional STARTS Centres)  και την προώθηση την ειδικής αυτής  ατζέντας, δηλαδή της διάδρασης των πεδίων γνώσης και πρακτικής της τεχνολογίας της επιστήμης και των τεχνών, ως μέσο ενίσχυσης της δημιουργικότητας και της επαγγελματικής απασχολησιμότητας των ευρωπαίων πολιτών.

Στην Ελλάδα, η μη κερδοσκοπική εταιρία MADE διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών δραστηριοτήτων για την παρουσίαση του προγράμματος STArts, οι οποίες λόγω συνθηκών των τελευταίων μηνών μεταφέρονται διαδικτυακά.

Η συγκεκριμένη σειρά στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να εκμαιεύσει ερωτήσεις σχετικά με την τέχνη, την επιστήμη, την τεχνολογία και την συσχέτισή τους προβάλλοντας καινοτόμες πρακτικές, δημιουργικές μεθόδους και το θεωρητικό υπόβαθρο για αυτά, καθώς και διαδραστικά εργαστήρια με προσκεκλημένους, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας συνδυαστικής σκέψης, που μπορεί να ωφελήσει την κοινωνία.  Ειδικότερα θέματα που θα συζητηθούν στης Ακαδημίες και τα Εργαστήρια: Χαρτογράφηση των Υβριδικών Οργανισμών, Αναδυόμενες πρακτικές για το νέο Κύμα Δημιουργικότητας, Χώροι διαμεσολάβησης μεταξύ της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, Σχεδιάζοντας το μέλλον: κοινωνικός σχεδιασμός και συλλογική νοημοσύνη. Παρουσίαση από την Χριστιάνα Καζάκου.

Το Athens Tech College, εν όψει της προετοιμασίας ένταξης του στον χάρτη των ευρωπαϊκών Regional STARTS Centers,  ενθαρρύνει του φοιτητές του να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην σειρά των διαδικτυακών διαλέξεων-εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων έχει αναλυτικά ως εξής :

STARTS ACADEMIES & LABS  Entangled: art, science, technology & society

  1. Hybrid Organisations: Mapping the terrain Friday 19th June @ 5-6pm
  2. Creative Disruption: emerging practices Tuesday 23rd June @ 5-6pm
  3. Mediated spaces in art, science and technology, Friday 26th June @ 5-6pm

4 . Designing the future: social design & collective intelligence Tuesday 30th June @ 5-6pm

 

Το πρόγραμμα Ιουνίου συμπληρώνεται από μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με ξεχωριστές προσωπικότητες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

STARTS TALK: Digital Art & Culture 101: Connecting to NOW Tuesday, 16 June @ 1-2pm

STARTS TALK: Artists, Art and the Internet (in English) Wednesday 17 June @ 1-2pm

 

STARTS TALK: Digital Art & Digital Business Tuesday 23 June @1-2pm

 

STARTS TALK: Digital Art & Culture 101: New media art (in English), Wednesday 24 June @ 1-2pm

STARTS TALK: Artists, Art and the Internet, Entrepreneurship Opportunities, Wednesday 24 June @ 5-6pm

 

STARTS TALK: Leadership in transdisciplinary, diversity and innovation (in English) , 26th June 2020 @ 7-8pm

STARTS TALK: Unapologetic heroes: the talent of performance and the superpowers in a videogame (in English), 29th June 2020 @6-7pm

 

Mπορείτε να δείτε και την agenda, στην ιστοσελίδα της MADE.

Η πλατφόρμα που φιλοξενεί τις δράσεις αυτές είναι η Livestorm και απαιτείται προεγγραφή.

Όι συμμετέχοντες, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των ακαδημιών και εργαστηρίων και στο 70% του υπολοίπου προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Athens Tech College & το iDAT, University of Plymouth.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.madegroup.co  /  [email protected] / www.starts.eu