Σοφοκλής Εφραιμίδης

Visiting Associate Professor
Athens Tech College
Associate Professor
Athens Information Technology

Σοφοκλής Εφραιμίδης

BIO

Ο Σοφοκλής Εφραιμίδης έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο το 1986, και το M.Sc. και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο Cornell των Η.Π.Α. το 1992 και 1994, αντίστοιχα. Διετέλεσε ως Αναλυτής Προγραμματιστής στο Κέντρο Μηχανογράφησης της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Λογισμικού του ΕΜΠ και τον Οκτώβριο 1996 ξεκίνησε να εργάζεται στην Intracom Telecom. Από τον Φεβρουάριο 1999 έως Σεπτέμβριο 2004 ήταν υπεύθυνος του Γραφείου εκπροσώπησης της Intracom Telecom στις Βρυξέλλες. Από το 2004 εργάζεται στο Athens Informaiton Technology, αρχικά ως ερευνητής και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Είναι υπεύθυνος της ομάδας Συστημάτων Λογισμικού καθώς και των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά και Βιομηχανικά Ερευνητικά έργα και έχει διδάξει ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και στα πλαίσια μαθημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τα ενδιαφέροντα του είναι στις περιοχές των Συστημάτων Λογισμικού, Γλωσσών Προγραμματισμού, Μεθοδολογιών Ανάπτυξης Προγραμμάτων, Ασφάλειας και Εφαρμογών Ιστού και Κινητών Συσκευών. Είναι συγγραφέας ερευνητικών εργασιών και έχει διατελέσει αξιολογητής ερευνητικών έργων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.